تحولات منطقه

۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷
کد خبر: ۷۴۷۴۰۷

رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان مشهد گفت: افزایش دستمزد نیروی کار و افزایش قیمت اقلامی همچون روغن و نشاسته باعث افزایش ۷۰ درصدی قیمت زولبیا و بامیه در ماه رمضان امسال شده است.

چرا زولبیا و بامیه ۷۰ درصد گران شد؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمد فرزانی در ارتباط با قیمت اقلام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: طبق سنوات گذشته از ۱۵ روز پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، در اتحادیه بازار را رصد و آنالیز می‌کنیم و قیمت‌های پیشنهادی خود را به اتاق اصناف و سازمان صمت جهت پیگیری و مطرح‌ شدن در کمیسیون‌های نرخ‌گذاری و نظارت ارسال می‌کنیم، تاکنون نامه‌ای در پاسخ به نامه نرخ‌های پیشنهادی زولبیا و بامیه و نان شیرمال ارسال نشده‌ و قیمت در هاله‌ای از ابهام است.

وی با اشاره  به اینکه نسبت به سال گذشته روغن مایع افزایش قیمت چشم‌گیری داشته یا مثلا امسال نشاسته کیلویی ۱۴ هزار تومان خریداری می‌شود در حالی که سال گذشته کیلویی ۶ هزار تومان بوده، ادامه داد: همچنین در خصوص بحث انرژی به تازگی خبری منتشر شده که با ۷ درصد گرانی مواجه خواهیم ‌بود و از همه مهم‌تر، دستمزد نیروهای کار بیش از ۴۰ درصد گران‌ شده ‌است.

رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان مشهد ادامه داد: تمامی این موارد باعث می‌شود تا در ماه مبارک رمضان  اقلامی مانند زولبیا تا حداقل ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته ‌باشیم. در حال حاضر قیمت هر کیلو زولبیا را ۴۸ هزار تومان را درخواست ‌کرده‌ایم در حالی که در سال گذشته قیمت هرکیلو زولبیا ۲۵ هزار تومان بوده ‌است.

وی افزود: روغن دولتی مانند یک لیتر بنزین دولتی شده است. از اسفندماه سال ۹۹ به ما ۲۰ تن روغن مایع داده‌اند؛ در حالی‌که ۸۰۰ واحد قنادی در سطح  شهر  فعالیت  می‌کنند که به هر واحد تنها دو حلب روغن داده شده که به هیچ عنوان برای واحدهای صنف ما کافی نیست.

رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان مشهد  درباره لزوم تخصیص روغن دولتی بیش‌تر به واحدهای این صنف بیان کرد: همکاران ما تا حدود ۲۰۰ پرسنل در هر واحد خود دارند و ما بیش‌ترین کارآفرینی را در بین واحدهای صنفی داریم. ما به ازای هر واحد صنفی، بیش‌تر از ۱۰ نفر اشتغال ایجاد کرده‌ایم؛ اما متاسفانه حمایتی که لازم است از این واحدها نمی‌شود. متاسفانه تمام روغن به سمت صنعت می‌رود و ما می‌بینیم که گاهی واحدهای صنعتی از واحدهای صنفی تعداد کارگر کم‌تری دارند؛ اما سهمیه روغن بیش‌تری دریافت می‌کنند و وام‌ها و انرژی‌های تبصره‌دار برای این واحدهاست.

وی ادامه داد: من از مسئولین دولتی سوالی دارم. اگر روغن نیست، پس نباید در بازار باشد؛ اما چرا ما بایستی در کف مصلی روغن ۳۸۰ هزار تومانی بخریم و وقتی از کارخانه روغن می‌خواهیم کیلویی ۳۵۰ هزار تومان قیمت می‌دهد. متاسفانه از اوضاع بازار بسیار سوءاستفاده می‌شود و امیدوارم که ارگان‌های مربوطه پیگیری بیش‌تری کنند تا ما هم بتوانیم مانند واحدهای صنعتی روغن دولتی دریافت کنیم.

فرزانی با تاکید بر خرید مردم از واحدهای مجاز تصریح‌ کرد: همکاران ما در حال حاضر حتی ۱۵ درصد سود واقعی خود را نمی‌گیرد؛ چرا که اقبال به خرید وجود ندارد و مردم قدرت خرید خود را به دلیل تورم و گرانی از دست داده‌اند. از مردم می‌خواهیم که جهت حفظ سلامت خود از واحدهای مجاز خرید کنند و از هایپرمارکت‌ها، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها، نانوایی‌ها و فروشگاه‌ها غیر مرتبط با قنادی به هیچ وجه خرید نکنند؛ چرا که شیرینی آن‌ها در کارگاه‌های زیرزمینی ساخته‌می‌شود و تخلف در این حوزه علی‌رغم پیگیری‌ها به‌شدت زیاد شده‌است.

رئیس اتحادیه شیرینی فروشان مشهد عنوان کرد: خوشبختانه از سال گذشته واحدها با فضای مجازی بیش‌تر مانوس شدند و در این راستا خود را تجهیز کردند، بیش‌تر واحدها به صورت آنلاین نیز فعالیت می‌کنند و فروش دارند و اجناس خود را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به فروش می‌رسانند.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.